Články

Alergienapotraviny.cz



Anafylaxe po potravině indukovaná fyzickou námahou – FDEIA

Anafylaxe neboli anafylaktická reakce je život ohrožující stav, při kterém organismus nadměrně reaguje na styk s alergenem. U části pacientů...
ČÍST VÍCE


Eozinofilní ezofagitida

Eozinofilní ezofagitida patří do skupiny onemocnění zažívacího traktu, asociované s eozinofily (typ bílých krvinek, které se mimo jiné podílejí na...
ČÍST VÍCE


Co je dobré vědět o atopickém pochodu a potravinová alergii

Zjistit, potvrdit a správně řešit potravinovou alergii a potíže s ní spojené není  jednoduché. V nejlepších případech z ní můžeme...
ČÍST VÍCE


Alergie na jablka

Plody ovocných stromů jsou vyhledávanou pochoutkou lidí i zvířat. Kdysi rostly v krajině plané jabloně. Později lidé přišli na to,...
ČÍST VÍCE


Histaminová intolerance

Zvláštní formou nesnášenlivosti některých typů potravin je HISTAMINOVÁ INTOLERANCE (HIT). Postiženy jsou hlavně ženy středního věku, celkově onemocnění postihuje 2-3%...
ČÍST VÍCE


Zkřížená reaktivita – červená nit jakékoli potravinové alergie

Stejně jako jiné potravinové alergie je zeleninová alergie bohatě protkána zkříženou reaktivitou, která je dána značnou chemickou shodou (homologií) rostlinných...
ČÍST VÍCE


Nežádoucí reakce po konzumaci zeleniny

Víme, co všechno patří do zeleniny? Jedna definice zní takto: co se sladí nebo co je přirozeně sladké je ovoce a...
ČÍST VÍCE


Potravinová alergie a přebírání zodpovědnosti

U dětí s potravinovou alergií je častější výskyt dalších atopických onemocnění jako je alergická rýma, astma a ekzém. I přes...
ČÍST VÍCE


Anafylaxe

ŽIVOT OHROŽUJÍCÍ PROJEVY ALERGIE Je známo, že alergie se může projevovat různě. Většinou se jedná o chronické nebo stále se...
ČÍST VÍCE